Solist van het concert
Gideon den Herder (1986) studeerde cello bij Monique Bartels in Amsterdam en Clemens Hagen in Salzburg, waar hij zijn masterdiploma met hoogste onderscheiding behaalde. Hij voltooide zijn opleiding bij Thomas Grossenbacher in Zürich met het solistendiploma. Ook volgde hij lessen barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. In 2003 werd Gideon uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het Jaar. In 2009 won hij met het Trio Otono de eerste prijs bij het oude muziek concours “À Tre” in Trossingen. Gideon volgde masterclasses bij o.a. Valter Despalj, Frans Helmerson, Colin Carr en Heinrich Schiff.
Samen met violiste Maria Milstein en pianist Hannes Minnaar maakt Gideon deel uit van het Van Baerle Trio. Lessen volgden zij o.a. bij Menahem Pressler en Ferenc Rados. Voor het seizoen 2013/14 is het trio geselecteerd voor de ECHO Rising Stars tournee, waarbij steden als Wenen, Parijs, Keulen e.a. zullen worden aangedaan. Bij het Concours International de Musique de Chambre de Lyon won het Van Baerle Trio in april 2011 de eerste prijs, de publieksprijs en twee extra prijzen. Niet veel later won het trio tijdens de finale van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw Amsterdam de Vriendenkrans en de publieksprijs en werd uitverkozen tot Radio 4 Talent van het Jaar.
Deze cello is in 2012 door een zeer genereuze particulier van 87 jaar, geschonken aan het NMF. Zij had de cello zelf bespeeld vanaf 1987. Vóór haar was het haar moeder geweest die als beroepscelliste de Dall’Aglio jarenlang bespeelde, en die had de cello weer van haar moeder gekregen. De cello is dus drie generaties lang van moeder op dochter gegaan voordat hij bij het NMF terechtkwam. De moeder van de schenkster had een Russische vader en vertrok, na haar Nederlandse schooltijd, voor een jaar naar Rusland. Volgens de overlevering verbleef ze dat jaar in een huis waar Tchaikovsky gewoond had. In verband met de revolutie in 1917 vluchtte ze terug naar het westen, via de boot naar Zweden. Omdat er zoveel mensen op de boot waren, moest alle bagage (inclusief de cello) in een aanhangboot. Ze weigerde dat, zeggende dat als dat zou moeten, zij ook plaats zou nemen in die aanhangboot. Ze kreeg toen toestemming de cello op de echte boot te houden. Dat bleek een zeer goed besluit, want de bagageboot schijnt in het zicht van de haven in Zweden gezonken te zijn.

De schenkster verkeerde in de veronderstelling dat de cello door Testore was gebouwd; hij droeg immers diens etiket, maar onderzoek wees uit dat hij door Dall’Aglio werd gebouwd. Dat de waarde ook aanzienlijk hoger bleek dan eerst was verondersteld, veranderde niets aan haar besluit om de cello aan het NMF te schenken.

Zeister Philharmonisch Orkest

Het Zeister Philharmonisch Orkest is een orkest voor gevorderde amateurs. Wat we vooral hopen, is dat u geïnspireerd raakt om mee te doen als lid van het (amateur) orkest dan wel om als liefhebber onze concerten te bezoeken. Of: om als vriend of als sponsor verbonden te zijn aan ons orkest.

Repetitieschema voor het komende concert van 19 november 2017

Repetities op de volgende data:

 • Zaterdag 26 augustus eerste repetitie, 10.00 – 16.00 uur 1e violen
 • Donderdag 31 augustus
 • Donderdag 7 september                                                  2e violen
 • Donderdag 14 september
 • Donderdag 21 september blazersrepetitie en groepsrepetities
 • Donderdag 28 september
 • >> Op 5 oktober geen repetitie
 • Zaterdag 7 oktober repetitiezaterdag, 10.00 – 16.00 uur   Alten en Bassen
 • >> Op 12 oktober geen repetitie (zaal niet beschikbaar)
 • Donderdag 19 oktober (herfstvakantie. Vervangende repetitie van 12 oktober)
 • Donderdag 26 oktober
 • >> Op 2 november geen repetitie (zaal niet beschikbaar)
 • Zaterdag 4 november repetitiezaterdag, 10.00 – 16.00 uur Celli
 • Donderdag 9 november
 • Donderdag 16 november
 • Zondag 19 november: MIDDAGCONCERT
 • Programma: 
 • Pavane Fauré
 • Cello concert Saint Saëns
 • 2e symfonie Saint Saëns.

Nieuwe dirigent Johan Olof
Johan is oprichter en artistiek leider van De KlankKast. Hij studeerde viool aan het conservatorium van Utrecht bij Kees Hülsmann, Chris Duindam en Elisabeth Perry. Buiten de Klankkast remplaceert Johan bij het Combattimento Consort, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Residentie Orkest.
In 2011 richtte Johan samen met harpiste Liesbeth Vreeburg het Oneiros Ensemble op, een ensemble bestaande uit een groep jonge musici die speelt in wisselende bezettingen.
Johan is dirigent van het symfonieorkest van de KLM/AirFrance Airchestra en is bij diverse orkesten actief als repetitor en dirigent.

Op zaterdag 11 juni 2016 hebben we Wouter Harbers begeleid in het 4e pianoconcert van Beethoven. 

Begonnen werd met de ouverture die Geschöpte von Prometheus. Daarna volgde impromptu's van Franz Schubert. Na de pause het pianoconcert

Het niveau van het orkest is goed te noemen.

De pianist was briljant en vertoont een behoorlijke progressie

Merel Vercammen met het ZPHO

Laatste concert

Zeister Philharmonisch Orkest in 1973