Wordt bijgewerkt.

  We hebben besloten de orkestrepetities vanaf komende donderdag 19 maart op te schorten. Hiermee denken we te voldoen aan het zoveel mogelijk beperken van sociale contacten. Bovendien zien we dat veel orkestleden al de nodige aarzeling hebben om naar de repetities te komen. De opschorting duurt zolang als dat nodig is. Het is niet te verwachten dat alles aan het eind van de maand voorbij is, maar we volgen de ontwikkelingen natuurlijk op de voet en houden jullie op de hoogte van de consequenties voor onze activiteiten.

·         We hebben ook besloten de Play-In van 4 april niet door te laten gaan. Dat kan bij de huidige richtlijnen moeilijk anders. Heel jammer voor ons allemaal! We plannen een nieuwe datum, in overleg met de lustrumcommissie en dirigent. Dit zal een puzzel worden, waarbij we rekening moeten houden met uitval van repetities en moeten bekijken wat dat voor de planning van het najaar en daarna betekent. We willen er goed naar kijken, en gezien de ingewikkelde manier van overleggen nu dat niet live kan, duurt dit wat langer.

Het orkest in vol ornaat

Het Zeister Philharmonisch Orkest zoekt violisten en altviolisten

Donderdagavond repeteren we. Het niveau is goed.

ZPHO rooster-voorjaar-2019

Weekend van 6 en 7 april 2019

Zondagmiddagconcert op 14 oktober 2018 met cellotalent Thomas Prechal. Je hoorde hem misschien al bij de Zeister Muziekdagen. Hij was de solist in Bruch’s Kol Nidrei en in zijn zelfgeschreven Rapsodie. Ook speelden we de Sinfonietta voor 10 blazers (eerste deel) van Joachim Raff en de 1e Symfonie van Charles Gounod. 

Zij speelt op een viool van Rafaele e Antonio Gagliano uit 1830 en strijkstok uit het atelier van Eugène Sartory in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Bachdag 18 maart 2018

Hawych Elders

Een fantastisch concert voor een uitverkocht huis.

Solist van het concert
Gideon den Herder (1986) studeerde cello bij Monique Bartels in Amsterdam en Clemens Hagen in Salzburg, waar hij zijn masterdiploma met hoogste onderscheiding behaalde. Hij voltooide zijn opleiding bij Thomas Grossenbacher in Zürich met het solistendiploma. Ook volgde hij lessen barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. In 2003 werd Gideon uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het Jaar. In 2009 won hij met het Trio Otono de eerste prijs bij het oude muziek concours “À Tre” in Trossingen. Gideon volgde masterclasses bij o.a. Valter Despalj, Frans Helmerson, Colin Carr en Heinrich Schiff.
Samen met violiste Maria Milstein en pianist Hannes Minnaar maakt Gideon deel uit van het Van Baerle Trio. Lessen volgden zij o.a. bij Menahem Pressler en Ferenc Rados. Voor het seizoen 2013/14 is het trio geselecteerd voor de ECHO Rising Stars tournee, waarbij steden als Wenen, Parijs, Keulen e.a. zullen worden aangedaan. Bij het Concours International de Musique de Chambre de Lyon won het Van Baerle Trio in april 2011 de eerste prijs, de publieksprijs en twee extra prijzen. Niet veel later won het trio tijdens de finale van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw Amsterdam de Vriendenkrans en de publieksprijs en werd uitverkozen tot Radio 4 Talent van het Jaar.
Deze cello is in 2012 door een zeer genereuze particulier van 87 jaar, geschonken aan het NMF. Zij had de cello zelf bespeeld vanaf 1987. Vóór haar was het haar moeder geweest die als beroepscelliste de Dall’Aglio jarenlang bespeelde, en die had de cello weer van haar moeder gekregen. De cello is dus drie generaties lang van moeder op dochter gegaan voordat hij bij het NMF terechtkwam. De moeder van de schenkster had een Russische vader en vertrok, na haar Nederlandse schooltijd, voor een jaar naar Rusland. Volgens de overlevering verbleef ze dat jaar in een huis waar Tchaikovsky gewoond had. In verband met de revolutie in 1917 vluchtte ze terug naar het westen, via de boot naar Zweden. Omdat er zoveel mensen op de boot waren, moest alle bagage (inclusief de cello) in een aanhangboot. Ze weigerde dat, zeggende dat als dat zou moeten, zij ook plaats zou nemen in die aanhangboot. Ze kreeg toen toestemming de cello op de echte boot te houden. Dat bleek een zeer goed besluit, want de bagageboot schijnt in het zicht van de haven in Zweden gezonken te zijn.

De schenkster verkeerde in de veronderstelling dat de cello door Testore was gebouwd; hij droeg immers diens etiket, maar onderzoek wees uit dat hij door Dall’Aglio werd gebouwd. Dat de waarde ook aanzienlijk hoger bleek dan eerst was verondersteld, veranderde niets aan haar besluit om de cello aan het NMF te schenken.

Rooster repetitie voor het voorjaarsconcert

In bewerking

Zeister Philharmonisch Orkest

Het Zeister Philharmonisch Orkest is een orkest voor gevorderde amateurs. Wat we vooral hopen, is dat u geïnspireerd raakt om mee te doen als lid van het (amateur) orkest dan wel om als liefhebber onze concerten te bezoeken. Of: om als vriend of als sponsor verbonden te zijn aan ons orkest.

Op zaterdag 11 juni 2016 hebben we Wouter Harbers begeleid in het 4e pianoconcert van Beethoven. 

Begonnen werd met de ouverture die Geschöpte von Prometheus. Daarna volgde impromptu's van Franz Schubert. Na de pause het pianoconcert

Het niveau van het orkest is goed te noemen.

De pianist was briljant en vertoont een behoorlijke progressie

Oud dirigent Ivo Meinen in Jekaterinenburg.

Merel Vercammen met het ZPHO

Laatste concert

Zeister Philharmonisch Orkest in 1973